Range Rover Evoque nu nog aantrekkelijker

Met een optimalisering van het programma voor modeljaar 2023.5 is de Range Rover Evoque nog aantrekkelijker geworden. Het programma begint voortaan bij de royaal uitgeruste Range Rover Evoque S, die nu ook beschikbaar is als zeer efficiënte P300e plug-in electric hybrid (PHEV). Bijkomend voordeel is dat de Range Rover Evoque hiermee ook een gunstigere vanafprijs heeft gekregen.

Het programma begint voortaan bij de Range Rover Evoque S en daarmee met een zeer aantrekkelijk uitgeruste uitvoering, die het geraffineerde design en het luxueuze interieur van de Evoque combineert met een rijke standaarduitrusting. Voorbeelden zijn de 18 inch lichtmetalen velgen, dynamische richtingaanwijzers, uitgebreid elektrisch verstelbare voorstoelen, bekleding in DuoLeather, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, Pivi Pro Connected infotainmentsysteem, Connected Navigation, Online Pack met data-abonnement, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter.

Aantrekkelijk programma

Behalve de S bestaat het programma van de Range Rover Evoque uit de SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE en Autobiography. Ten opzichte van de S en SE onderscheiden de R-Dynamic-uitvoeringen zich door krachtige stylingelementen van exterieur en interieur. Allereerst zijn de badges en grille uitgevoerd in Dark Atlas en bieden de voor- en achterbumper specifieke ontwerpdetails. Verder zijn de motorkaplouvres, side vents en uitlaateindstukken uitgevoerd in markant Burnished Copper. In het interieur zet de hemelbekleding in Ebony Morzine de toon, aangevuld met details zoals dorpellijsten in Chrome, gepolijst roestvrijstalen pedalen, schakelpaddles aan het stuurwiel in Satin Chrome en een interieurafwerking in Gradated Linear Dark aluminium.

De Evoque Autobiography, voor het eerst geïntroduceerd in 2020, staat aan de top van de line-up van de compacte SUV en belichaamt de luxe en het raffinement die synoniem zijn met het merk Range Rover. Het vlaggenschip van de Evoque is voorzien van kenmerkende en elegante exterieuraccenten en een zeer luxueus interieur. Het topmodel is verkrijgbaar als P300e plug-in electric hybrid (PHEV), voor klanten die in het bijzonder op zoek zijn naar een duurzame, efficiënte, compacte luxe-SUV.

Naast de P300e plug-in electric hybrid (PHEV) – voortaan met een CO2-emissie vanaf 31 g/km(1) – is de Evoque ook verkrijgbaar met een efficiënte viercilinder Ingenium dieselmotor met mild hybrid-technologie (MHEV). Met behulp van een riemaangedreven startmotor en een accupakket kunnen de MHEV-modellen energie opslaan die normaal gesproken verloren gaat bij het afremmen. Deze energie wordt teruggevoerd naar de 48V-accu van de auto ten gunste van de rijprestaties en het brandstofverbruik. De D165 MHEV-dieselmotor levert een vermogen van 120 kW (163 pk) en is niet alleen krachtiger dan de vorige generatie dieselmotor van Range Rover, maar staat ook garant voor minder verbruik en een lagere CO2-uitstoot. Zo laat de D165 MHEV AWD een CO2-uitstoot vanaf 168 g/km(1) en een brandstofverbruik vanaf 6,4 l/100 km(1) noteren.

De Range Rover Evoque P160 beschikt over een 1.5 liter Ingenium driecilinder benzinemotor, gekoppeld aan een automatische achttraps transmissie, en biedt klanten een zowel efficiënte als verfijnde instap in het Range Rover aanbod. Deze geavanceerde driecilinder – dezelfde motor die ook de P300e plug-in electric hybrid (PHEV) aandrijft – produceert 118 kW (160 pk) en 260 Nm aan koppel en biedt dankzij zijn lichte constructie en voorwielaandrijving een overtuigende combinatie van prestaties en zuinigheid. Zo is een CO2-uitstoot vanaf 178 g/km(1) vastgesteld en een gemiddeld brandstofverbruik vanaf 7,9 l/100 km(1).Last but not least: klanten hebben ook de keuze uit de P200 benzinemotor. Deze aandrijflijn is goed voor een vermogen van 147 kW (200 pk) en is eveneens uitgerust met intelligente en efficiënte MHEV-technologie.

State-of-the-art infotainment

Binnenin de Evoque begint de digitale ervaring met Land Rover’s state-of-the-art Pivi Pro infotainment met Connected Navigation. Het moderne multimediasysteem is direct klaar voor gebruik zodra het wordt ingeschakeld. Software-updates zijn gratis beschikbaar via de ingebouwde dataverbinding van de auto. Momenten om updates te installeren kunnen door de bestuurder zelf worden ingepland. Hierdoor beschikken klanten altijd over de nieuwste (navigatie)kaarten, apps en voertuigfuncties, zonder een dealer te hoeven bezoeken.

Ook muziek en media streamen was nog nooit zo eenvoudig in de Evoque dankzij Spotify2 dat is geïntegreerd als ‘mediabron’ in het infotainmentmenu en Bluetooth-connectivity waarmee twee smartphones tegelijk kunnen worden gekoppeld met het systeem. Verder is Wireless Apple CarPlay® en Wireless Android AutoTM standaard, evenals het Online Pack met een data-abonnement. Een draadloze telefoonlader met of zonder signaalversterker is eveneens beschikbaar, net als de verbeterde Activity Key. Dit is een handige functie waarmee klanten elk portier kunnen ontgrendelen, vergrendelen of zelfs de auto kunnen starten zonder de conventionele sleutel mee te hoeven nemen.

Geavanceerd luchtfiltersysteem

Klanten kunnen de luchtkwaliteit in het interieur van de Evoque eenvoudig controleren door het slimme interieurluchtfiltersysteem te activeren via het touchscreen. Dit optionele systeem is een aanvulling op de bestaande Cabin Air Ionisation-functie en filtert fijne stofdeeltjes, allergenen, pollen, sterke geuren en schadelijke stofdeeltjes die vaak worden aangetroffen in steden en gebieden met veel verkeer (tot en zelfs onder PM2.5). Inzittenden hoeven enkel de ‘Purify’-modus te activeren die de lucht in de cabine filtert en voortdurend controleert in verhouding tot de buitenlucht. Via het touchscreen kan vervolgens de luchtkwaliteit binnen en buiten de auto worden gemonitord.

De Range Rover Evoque is standaard uitgerust met een uitgebreide reeks Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), die door het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP is beoordeeld met de maximumscore van vijf sterren. Zo maakt de Rear Collision Monitor (standaard vanaf SE) gebruik van radar om het gebied achter de auto voortdurend in de gaten te houden, wat betekent dat de auto is voorbereid om de ernst van een aanrijding voor de inzittenden te beperken, terwijl de optionele 3D Surround Camera de bestuurder laat zien wat er rondom de auto gebeurt bij snelheden tot 30 km/h. Manoeuvreren en navigeren door moeilijk begaanbaar terrein is daarmee eenvoudiger dan ooit.

De Range Rover Evoque is leverbaar vanaf € 63.320. Het samenstellen van de nieuwste Range Rover Evoque kan per 18 januari 2023 in de configurator op www.landrover.nl.

(1)De verstrekte cijfers zijn het resultaat van officiële tests van de fabrikant in overeenstemming met de WLTP-wetgeving van de EU. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. Cijfers uit de praktijk kunnen afwijken. CO₂- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals rijstijl, omgevingsfactoren, belading, geselecteerde velgen/banden en gemonteerde opties en accessoires.

(2) Spotify Premium abonnement is vereist. Gebruik is afhankelijk van gekozen databundel.